01 juli 2007

Tillbaka från Grekland...

... och vilken matresa det har varit. Kanske inte i den nyskapande meningen utan snarare att matupplevelserna har varit allt mellan himmel och pannkaka...

Började faktiskt inte så bra. Första kvällen på Santorini - supermysigt ställe precis vid stranden men odrickbart vin och kall (i bästa fall ljummen) och smaklös moussaka.

Därefter följde dock tretton dagar av mumsiga frappes, smarriga grekiska sallader, souvlakis av olika slag, mycket tzatziki och mängder av smördegspajer med olika fyllningar - purjolök/potatis var en favorit, likaså Naxos 4 ostar. En eller annan liten pita gyros slank väl också ner... Och så den ständiga frukosten av härligt tjock yoghurt, skogshonung och valnötter såklart.

Frukost på solig balkong

Precis som början på semestern var sisådär matmässigt skulle såklart avslutningen bli katastrofal. Brukar faktiskt inte ha något emot flygplansmat men helst ska det (1) inte vara kotlett med bearnaiseliknande sås som ska serveras rumstempererad men som (2) serverades djupfryst. Någon glitch med markpersonalen på Santorinis flygplats gjorde att en tredjedel av passagerarna fick följande oätbara s k måltid. Tur att vi klämt i oss varsin smördegspaj på flygplatsen då... (och att snälla mamma m.fl. på hemväg från egen semester väntade hemma hos oss med supergod kycklinggryta och tysk spettekaka med jordgubbar!)

Fläskkotlett eller fläskglass?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmmm, gooott! Förutom det första och det sista då :-) Hoppas att ni fick godare moussaka någon annan gång, det är ju bara så gott (om den är som den ska)! Frukosten verkar ju ha varit något bättre än den man oftast får på hotell :-P Välkomna hem! Kram!

Spralligast sa...

Köpte med mig moussakakryddblandning hem så välkomna hem till oss på moussaka helt enkelt :) Kram!

Anonym sa...

It´s a date! :-D