03 juli 2007

Smarrig aubergineröra

På ön Amorgos i grekiska ögruppen Kykladerna åt vi en kväll en supergod aubergineröra på en liten taverna. Här hemma skulle jag försöka göra något liknande ikväll och hade nog lyckats bättre om vi hade haft vitlök hemma... Alltså, gör gärna röran men pressa i en vitlöksklyfta också!

Aubergineröra

1 aubergine
olivolja
salt, peppar
1 - 1/2 dl matyoghurt
några kvistar persilja eller basilika eller myntabasilika...

Sätt ugnen på 175 grader. Dela auberginen på mitten och pricka ytan med en gaffel. Droppa olivolja över. Grilla i ugnen ca 30-45 minuter tills aubergineköttet är mjukt. Skrapa ur köttet och lägg i en skål. Häll lite olivolja över, salta och peppra och lägg i hackade örtkryddor. Mixa med mixerstav till en slät röra. Tillsätt yoghurten och mixa lite till. Smaka av med kryddor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har sett liknande recept på olika ställen, det ska tydligen vara jättegott! Får ta och prova någon gång helt enkelt! Nu har jag ju ett recept som jag kommer ihåg var det finns också ;-) Vad har man till? Är det som ett grilltillbehör eller påläggsaktigt?

Spralligast sa...

Hur gott (och enkelt som helst). Funkar som grilltillbehör, att doppa bröd i som förrätt m.m. - alltså lite som tzatziki!