
Biff med spenat och bacon
(2 port)
2 skivor nötkött (t ex utskuren biff eller rostas)
1 vitlöksklyfta
1/4 påse pinjekärnor (15 g)
1/2 pkt bacon
salt, peppar
1 msk smör
1 påse färsk spenat (140 g)
Till servering:
potatispuré eller klyftpotatis
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Ta upp. Lägg baconet i den varma torra pannan och knaperstek. Ta upp och lägg på hushållspapper. Gnid in salt och peppar i biffarna. Stek biffarna i hälften av smöret i stekpannan ca 2 minuter per sida. Ta upp dem. Skala och hacka vitlöken. Stek vitlök och spenat hastigt i resten av smöret i stekpannan. Smaksätt med salt och peppar och lägg i pinjekärnorna. Servera köttet ovanpå spenaten, lägg på baconet. Till köttet passar potatis i någon form - t ex klyftpotatis och potatispuré. En liten tomatsallad är ju inte helt fel heller.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar