
Risnudelsallad med kyckling
(2-3 port)
2 kycklingfiléer
3 cm färsk ingefära
3 msk teriyakisås (eller ljus soja, typ japansk)
125 g risnudlar (alltså ett halvt paket Santa Maria...)
1/2 gurka
100 g sockerärter, halverade
1 röd chilifrukt
Dressing:
saften av 1/2 lime
3 msk sesamolja
1 msk rapsolja
2 tsk brunt socker (t ex råströsocker)
1 tsk fisksås (eller ljus soja)
några kvistar färsk persilja
några kvistar mynta
salt, svartpeppar
Skär kycklingen i cm-tjocka skivor. Skala ingefäran, riv och rör ner i teriyakisåsen. Lägg ner kycklingen och marinera i minst en timme, gärna över natten. Bryt risnudlarna i bitar och koka dem enligt anvisningarna på paketet. Spola av med kallt vatten, låt torka i durkslag. Skala gurkan, halvera den och ta bort kärnorna. Skär i tunna skivor. Ta bort kärnorna på chilifrukterna och skär i tunna strimlor. Om du använder färska sockerärter, halvera dem. och blanda med gurka, sockerärter och chili. Gör dressingen: pressa limen och blanda saften med sesamolja och 3 msk rapsolja. Skala resten av ingefäran, riv och rör i. Smaka av med socker och fisksås och häll dressingen över nudelsalladen. Plocka bladen av myntan och persiljan och lägg i salladen. Om du använder frysta sockerärter, låt dem tina något och halvera dem sedan. Ta upp kycklingen ur marinaden och låt rinna av. Stek på hög värme i resterande olja tills genomstekt. Blanda i sockerärterna mot slutet. Salta och peppra, låt svalna lite och blanda ner i salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar