05 maj 2007

Pastasallad med ruccoladressing

Gjorde en supersnabb och superenkel pastasallad till middag ikväll. Passade utmärkt till ett glas rödvin tyckte både jag och mannen! Precis lagom efter en dag i solen.

Pastasallad med ruccola och balsamvinäger
(2 port)

150 g pasta (gärna ljusa fibervarianten)
20 g ruccolasallad
1 1/2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 tsk söt senap
salt, peppar
1 mozzarellaboll
10 körsbärstomater
några kvistar basilika

Koka pastan och låt den rinna av i durkslag. Under tiden pastan kokar, mixa ruccola, balsamvinäger, olivolja och senap till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar. Skär mozzarellan i tärningar och lägg ner i dressingen. Låt marinera några minuter. Dela sedan körsbärstomaterna på hälften och grovhacka basilikan. Blanda ner i dressingen tillsammans med pastan. Servera!

Inga kommentarer: