Nja, något bål blev det faktiskt inte i år men väl en mycket trevlig valborgsmässoafton hemma hos P&A. Grillade för första gången i år (fläskfilé - se nedan!) och åt tillsammans med A:s supergoda pastasallad, bröd och färskost. Med lite tur vill kanske A berätta hur hon gjorde färskosten i kommentarsrutan? Icke att förglömma är ginon med vit choklad till efterrätt!
Hur som helst, fläskfilén var det jag skulle berätta om ju. Mycket enkel, smakrik och god!
Snabbmarinerad fläskfilé
(2-3 port beroende på tillbehör)
1 fläskfilé
3 msk rapsolja
2 msk kinesisk soja
2 tsk sambal oelek
Skär fläskfilén i fyra bitar på längden (observera på längden alltså!). Häll oljan, sojan och sambal oelek i dubbla plastpåsar och lägg köttet däri. Ta med till grillstället. Grilla!
Bilden är lånad från Umeå eftersom jag inte såg något bål...
2 kommentarer:
Okej, här kommer "mitt" ostrecept äntligen! Det kommer från den superbra kokboken "Kärlek, oliver och timjan" f.ö. Supergott och alltid uppskattat av alla!
Låt 1 l mild naturell yoghurt (3%) rinna av i kaffefilter (eller i durkslag försett med tunn, ren handduk - praktiskt om man gör dubbel sats) så länge som du har tålamod. Ju längre desto fastare ost naturligtvis. Räkna med minst några timmar. Blanda sedan med 2 dl creme fraiche. Rör i 1 tsk salt (eller var det en halv? Hm.), nymald svartpeppar, 1 tsk italiensk salladskrydda, 1-2 dl (eller mer!) finhackade färska kryddor (t.ex. oregano, timjan, mejram eller vad man nu känner för). Och pressad vitlök om man vill det. Låt mogna i kyl i någon timme innan servering (jag tycker nästan att den är godare dagen efter). Enligt receptet håller den sig sedan i ca 3-4 dagar i kylen (men jag har aldrig haft någon över länge nog för att upptäcka när den blir dålig :-))
Heja Anna! Tack! Till helgen blir det färskost!
Skicka en kommentar