Som förrätt på nyårsafton (jaja, det var ett tag sedan...) hade vi morotssoppa med chorizochips samt dessa parmesangrissini. De funkar dock till andra tillfällen än nyårsafton också! Goda, lagom salta, mjuka (mer stänger än grissini kanske). Hmm... blir nästan lite sugen på att baka dem ikväll! Frågan är väl om de verkligen passar till tacos/tortillas? Får nog bli nästa gång vi har soppa istället!
Parmesangrissini
(20 st)
3 dl ljummet vatten
1/2 paket jäst à 50 g
1 tsk salt
2 msk socker
7-8 dl vetemjöl
1 1/2 msk mjukt smör
ca 1 dl nyriven parmesanost
1 ägg
Blanda ljummet vatten och 1/2 paket jäst i en bunke. Arbeta in saltet, sockret och vetemjölet. Rör ner smöret till en smidig deg. Låt vila en timme under plastfilm. Ta upp degen på bakbord och skär ca 20 bitar. Rulla till smala längder, 30-40 cm långa och lägg på bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över den rivna parmesanosten. Snurra längderna. Låt jäsa i ca 30 minuter. Grädda i 6-8 minuter i 250°C.
2 kommentarer:
Mmmm, de var grymt goda vill jag minnas! Soppan gick inte heller av för hackor! Du skulle inte vilja blogga om den också kanske...? Ha en härlig fredagskväll, det ska jag! Kram!
Gott det låter, och som du säger tror jag att det passar bäst till soppa eller som drinktilltugg med någon dipp kanske :)
Skicka en kommentar