Till parmesangrissinisarna nedan hade vi morotssoppa med chorizochips. Blev bjuden på detta hemma hos några vänner för länge sedan nu och det är en rätt som har fastnat hos oss. Kommer från Tasteline från början!
Morotssoppa med chorizochips
(4 port)
800 g morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 l varm hönsbuljong
4 kvistar bladpersilja
1 chorizokorv, tunt skivad
salt, peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva morötterna. Hacka lök och vitlök och fräs i olja i en stor kastrull. Häll på den varma buljongen och låt sjuda i ca 15-20 minuter tills morötterna är mjuka. Mixa slätt. Späd med vatten eller buljong om soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och rör ner den. Lägg chorizoskivorna på en bakpappersklädd plåt och låt dem bli torra i ugnen, ca 15 minuter. Passa dem noga! Låt dem svalna lite och servera till soppan.
Till soppan är det gott med grissini och gärna en crème fraicheröra med hackade örter i.
Bild från Hemmets journal (hihi)
2 kommentarer:
Mmmm, gott! Den verkar ju ruskigt enkel att göra också! Det där med att passa chorizon noga, stod det med i orginalreceptet? ;-) Tack för receptet!
Tihi, nej - det stod kanske inte i receptet men vanan vis så...
Skicka en kommentar