17 april 2007

Mos, mos, mera mos


Blomkål är ju en ingrediens som kanske inte känns så... jätterolig. Luktar sådär när man kokar den, får en gråvit färg och smakar ju i alla fall den här tiden på säsongen inte så mycket. Men blomkålen har absolut sina användningsområden! Just nu är favoriten att göra mos av den och äta istället för potatismos. Så enkelt, så gott! Just parmesan kompletterar faktiskt blomkål utmärkt. Till moset blev det idag köttfärsbiffar, smörslungade haricots verts och purjolök och så lite sambal oelek för lite extra krydda.

Blomkålsmos med parmesan
(3 port)

1 blomkålshuvud (inte minimalt)
1/2 - 1 dl grädde av valfri sort
1 dl riven parmesan
salt, peppar
någon färsk ört (t ex basilika)

Dela blomkålen i buketter, koka mjuk i lättsaltat vatten. Mixa tillsammans med grädden till lagom konsistens. Rör i parmesanosten och hackade örter. Smaka av med salt och peppar.

2 kommentarer:

Tusset sa...

Låter jättegott! Tyvärr gillar inte mannen parmesan och utan det blir nog inte receptet riktigt lika gott.

Men Helena -kycklinglever? Ich... men du kan kanske övertyga mig om du får till ett riktigt smarrigt recept??

Spralligast sa...

Gillar han inte parmesan? Hur kan man inte gilla parmesan? :) Vår tids grillkrydda ju...

Tänker mig en ljummen sallad med kanske lite honungstouch eller fruktbalsamico... Får se. Återkommer i ärendet!