29 april 2007

Kycklinglever? Ja, varför inte?

Månadens ska-försöka-äta - kycklinglever - är nu avklarad (trots tvivel i kommentarsfältet...)! Kvällens middag blev t.o.m. god - rekommenderas! Recept från Amelia ursprungligen tror jag.

Penne med kycklinglever och balsamvinäger
(2 port)

150 g kycklinglever
160 g penne
smör/olja
1 paprika (valfri färg)
0,7 dl grönsaksbuljong
1 1/2 msk balsamvinäger
några kvistar persilja
salt, peppar

Grilla paprikan i ugnen (250 grader, grill) tills skalet har svartnat. Låt svalna i plastpåse. Koka pastan. Skär kycklinglevern i mindre bitar, fräs i smör/olja i 4 minuter under omrörning. Dra skalet av den avsvalnade paprikan och skär den därefter i mindre bitar. Tillsätt paprika, balsamvinäger och grönsaksbuljong till kycklinglevern. Låt sjuda ca 4 minuter. Lägg i persilja riven i bitar och smaka av med salt. Häll i den avrunna pastan. Servera!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter gott - förutom kycklinglevern! Kunde det inte hetat något annat i alla fall? Ses ikväll! Kram!

Anonym sa...

Mmm...jag är skeptisk, men jag har väldigt svårt för lever eftersom jag tycker det luktar så läskigt.

Spralligast sa...

Jag är inte heller så förtjust i lever"doften" men det funkade i den här maträtten eftersom balsamvinägern tog över! Hade på lite extra crema di balsamico också, blev ännu bättre (och mindre leversmak...)

Evaldsdottir är Anna sa...

Ska rekommendera min far att testa receptet. Han är den enda i familjen som äter kycklinglever och han brukar hålla utkik efter nya varianter.