29 april 2007

Snabblax

Med tanke på skåprensningen (som fortfarande pågår även om restriktionerna lättats upp lite vad gäller inköp... frukt & grönt tog slut...) så blev det igår en snabb lax med lite asiatisk touch - hur enkelt som helst. Serverades med ris och en crème fraichesås gjord på lätt crème fraiche, riven ingefära, hackad chili och salt.

Laxen då? Jo, för två personer lägg helt enkelt två skinnfria laxfiléer i en liten ugnsform. Riv färsk ingefära och limeskal över. Finhacka röd chili efter smak och lägg ovanpå laxen. Pressa därefter lime och sprinkla japansk eller thaisoja över. Vänd runt filéerna lite och låt stå en stund. Sätt ugnen på 225 grader. Täck formen med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och låt stå i ugnen ca 12-15 minuter beroende på laxfiléernas storlek. Låt dem inte vara inne för länge, torr och träig lax är verkligen ingen kulinarisk höjdpunkt. Eftersom formen är täckt med papper/folie samlas en god sås på botten av ugnsformen - häll den över riset vid servering!

Lätt och gott som sagt!

Inga kommentarer: