Så enkelt och så gott: fetaspäckad kyckling med auberginegratäng (igen!) och vitlöksyoghurt. Mums.
Grilla 2 skivade auberginer tills gyllene färg i 200 graders ugn. Under tiden, fräs 1 finhackad lök, 1 låda halverade körsbärstomater, 2 hackade vitlöksklyftor, örtkryddor efter smak, salt och peppar och lite vatten i några minuter. Varva 1 skivad squash och aubergineskivorna med tomatröran i en ugnsfast form. Strö lite smulad fetaost ovanpå. Skär en djup skåra i kycklingfiléerna (en per person), tryck i en skiva god fetaost. Lägg i ugnsfast form. Ställ grönsaksgratängen och kycklingfiléerna bredvid varandra i ugnen, stek tills kycklingen är färdig (använd gärna ugnstermometer). Gör såsen: blanda matyoghurt, pressad vitlök, lite olivolja, salt och peppar. Servera med sallad och ett gott vin!
3 kommentarer:
Mums. Gimme vitlök!
Mums. Gimme vitlök!
WTF?
Skicka en kommentar