24 mars 2007

När katten är borta...


Jag har en man som är nästintill perfekt. Hans enda skavank är att han avskyr konsistensen på gravlax. Han gillar faktiskt inte räkor heller. Därför passar jag på att äta sådant när han inte är hemma. Förra gången blev det räkor med olika såser, den här gången hade jag förutseende nog köpt hem en förpackning gravlax i skivor. Lyckades hålla mig från att smälla i mig hela paketet på en gång - för det är ju så otroligt gott med gravlax! - och fixade istället till en gravlaxpasta! Gick mycket snabbt att göra (tog exakt lika lång tid som det tog för pastan att koka...) och blev supergod.

P.S. Tror att jag ska grava min egen lax faktiskt någon gång! Hur svårt kan det vara...? Drömmer redan om morgondagens smörgås med lite röd lök, lite sallad, lite crème fraiche, lite citron... Mums!

Gravlaxpasta
(4 port)

Pasta till 4 portioner (ca 300 g)
200 g gravlax, i skivor eller bit
2 dl lätt crème fraiche
1-2 tsk senap, gärna svensk söt
ca 1 tsk citronsaft (efter smak)
1/2 tsk honung
1 gul paprika
ca 10 cm purjolök
salt, peppar
2 msk dill

Koka pastan. Under tiden, fräs strimlad purjo och paprika i lite smör i en kastrull. Smaksätt med senap, honung, citronsaft (lite i taget), salt och peppar. Rör i crème fraichen och låt koka ihop något. Lägg i hackad dill och smaka av med salt och citron. Strimla eller tärna gravlaxen och lägg i kastrullen. Låt röran bli varm. Blanda med den avrunna pastan och servera direkt!

Bild från icakuriren.se

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller faktiskt med maken om såväl räkor som gravlax. Jag klarar inte konsistensen på dem! Brr. Men "vanlig" lax är gott! ;-) Blev det några matvåfflor igår? Jag ser fram emot rapportering! Och tack för igår, det var mysigt! Kram!

Anonym sa...

Vad mesiga de är...karlar alltså!:) Martin är ungefär lika rolig med laxen som Mattias är med FETA-OST. Jag menar- hur kan man INTE gilla feta-ost??? Och jag undrar VERKLIGEN hur man inte kan gilla räkor. Fy på dom! Hoppas ni har det bra:)

Anonym sa...

De blodådersprängda räkorna trycks ner i halsen på mig och lämnar sedan kvar sekret där som i flera timmar efteråt skaver så jag knappt får någon luft. That's why jag inte gillar räkor - de gillar inte mig :|