19 februari 2007

Korvgryta med garam masala

Indiskt och italienskt i alla ära men ibland är det faktiskt väldigt gott med falukorv... även om jag såklart inte kan låta bli att ha lite garam masala i för en lite annorlunda smak på en helt vanlig korvgryta. Tror att det är ett recept från Allt om Mat från början.

Korvgryta
(4 pers)

500 g falukorv (el. kycklingkorv)
1 hönsbuljongtärning + 3 dl vatten
1/2 kg potatis (fast)
1 broccoli
1 rödlök
½ tsk garam masala
2 morötter
1 pressad vitlöksklyfta

Till servering:
1 dl lätt crème fraiche
timjan

Skiva korven och dela skivorna på mitten. Skala och klyfta potatis, lök och morötter. Hetta upp oljan i en panna och fräs potatis och morötter kort. Häll på vatten och buljongtärning. Sjud ca 7 minuter. Dela broccolin i buketter och lägg i dem tillsammans med lökklyftor, korv, garam masala och pressad vitlök. Sjud ytterligare 5 minuter. Smaka ev av med salt och peppar och servera med en klick crème fraiche, garnera med timjan.

Inga kommentarer: