03 december 2006

Chili i vintermörkret

Mums! Var i Köpenhamn hela dagen igår och kom hem sådär lagom hungrig. Det blev en snabb chili con carne med köttfärs och så bröd och crème fraiche till. Rekommenderas starkt när man känner för en gryta men inte orkar vänta så länge!

Chili con carne
(3-4 pers)

500 g köttfärs
2 gula lökar, hackade
smör
salt, peppar
1 grön chilifrukt
1 burk krossade tomater (gärna smaksatta med t ex chili)
1 burk vita bönor i tomatsås
1 grön paprika
1-2 vitlöksklyftor

Stek köttfärsen tillsammans med löken i smöret. Blanda ner övriga ingredienser och låt koka så länge du orkar! (Några minuter brukar räcka...). Servera med crème fraiche och bröd att doppa i.

1 kommentar:

Tusset sa...

Låter jättegott! Får prova detta i veckan. Kram