18 december 2006

Brownies med Bailey's-topping

Snabb efterrätt med lyxig touch!

Bara brownies med vispgrädde eller glass = gott.
Brownies med Bailey's-topping och vispgrädde eller glass = supergott!

Alltså:

Brownies
(12 bitar eller lagom till 6 pers som efterrätt)

100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1,5 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
12 valnötskärnor, ca 25 g

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner mjölblandningen i äggsmeten, och sedan chokladsmöret. Klä en form ca 10x15 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Lägg ut nötterna i ett jämnt mönster över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska fortfarande vara lite lös. Låt kakan svalna.

Bailey's-topping

Smält 100 g mörk choklad i 1/2 dl vispgrädde. Ta av kastrullen från värmen och rör i Bailey's (eller någon annan spritsort - Xanté är mumsigt!).

Bred chokladkrämen över den avsvalnade kakan och skär i bitar. Servera med grädde eller glass.

1 kommentar:

Tusset sa...

Låter supergott!!!