22 november 2006

Spenatsoppa med ägg

Tisdag var ingen bra soppdag eftersom vi åt snittar och champagne, hihi. Men skam den som ger sig. Idag fixade jag till en spenatsoppa med ägg. Även denna blev spicy med cayennepeppar, bra för förkylningen om inte annat (och dessutom gott!). Dessutom hur lätt som helst!

Spenatsoppa med ägg
(4 port)

500 g hackad bladspenat
1 gul lök
smör
1,2 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
salt, peppar, cayennepeppar
4 ägg

Hårdkoka äggen. Halvtina spenaten och fräs tillsammans med hackad lök i smör. Häll på vattnet och smula i buljongtärningarna. Salta och peppra. Låt koka ca 10 minuter. Rör i grädden och smaka av. Servera med hackat ägg och bröd.

2 kommentarer:

Tusset sa...

Varför snittar och champange? Vad firades???

Spralligast sa...

Var på för-Bond-premiär som M:s nya jobb bjöd på! Mycket trevligt!