12 november 2006

Ratatouille

Som förberedelse inför arbetsveckan kokade jag lite ratatouille idag - helt enkelt en grönsaksröra med tomat som bas som fungerar ypperligt som tillbehör till exempelvis kassler. Egentligen är det bara att slänga ihop lite grönsaker som man har hemma i kylen. Ratatouillen blir dock godare ju längre den får koka... idag glömde jag den på spisen i en timme eller två (på låg värme som tur var) och den blev supergod.

Ratatouille


(4 port som tillbehör)
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
smör
1 squash, tärnad
1 röd paprika, tärnad
5-6 tomater, tärnade
1 grönsaksbuljongtärning
persilja
salt, peppar

Fräs löken en liten stund och tillsätt därefter vitlöken och fräs lite till. Blanda i squash, tomater och paprika och låt koka under lock för så länge som du har tid och lust. Om röran är vattnig, låt koka utan lock några minuter. Tillsätt persiljan mot slutet av koktiden. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer: