Nu när det börjar bli kallt på kvällarna är det mysigt att samlas runt en gryta... eller vadå samlas, vi är två personer i familjen och ofta äter vi framför TV:n (dock tillsammans). Hur som helst, i Klaras goda GI-dagar (en bok som jag för övrigt varmt rekommenderar) hittade jag receptet på Kycklinggryta med vita bönor och vitlök. Gjorde om det lite såklart, egentligen ska även oliver m.m. ingå.
Kycklinggryta med vita bönor och vitlök
(4 port)
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
2 kycklingfiléer
1/2 dl tomatpuré
2 msk balsamvinäger
1 dl havre- eller sojagrädde
1 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
1 aubergine
1 röd paprika
2 burkar bönor (t ex en burk stora vita bönor och en burk mindre)
Hacka löken och fräs i olivolja i en gryta. Skär kycklingen i mindre bitar och fräs tillsammans med lök och vitlök någon minut eller så. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger. Skär aubergine och paprika i små bitar, lägg i och låt grytan fräsa på svag värme några minuter till. Tillsätt havregrädde och crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Låt puttra 10 minuter och tillsätt därefter bönorna. Låt det hela bli varmt. Servera ev. med lite finskuren rödlök, persilja och gärna en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar