01 juni 2014

Café Brevé mellan Höör och Hässleholm

Vi firade av månaden maj med att tillbringa hela dagen med lillasyster i trakterna runt Hässelholm och Höör. Det låter kanske inte som det mest spännande av resmål för en utflyktsdag men det blev en toppendag! Förutom att tillbringa flera timmar på Skånes djurpark (vars djurutbud utklassar det kulinariska utbudet som bestod av nästan uteslutande glass, korv och hamburgare) besökte vi lite knasiga ställen med hjälp av boken 100 balla ställen i Skåne av Valle Westesson.


Boken innehåller 100 lite mer oväntade ställen att besöka i Skåne jämfört med vanliga guideböcker. Alla är inte så lättillgängliga med tanke på öppettider osv. men författaren beskriver allt tydligt på ett roligt sätt. Just igår siktade vi in oss på de ställen som finns längs väg 23 mellan Höör och Hässleholm. Vem visste till exempel att nötcrèmens vagga finns i Hässleholm? Läs mer i boken! 

Lätt att se Café Brévé från vägen!
Godast av de ställen vi besökte igår var definitivt Café Brévé som ligger så nära väg 23 strax innan Sösdala (från Höör sett) att det inte går att missa. I boken berättas mest om gravfältet Vätteryd som finns precis intill men vi fikade glatt på hembakad rabarberpaj i syrénbersån. God paj och OK kaffe. Cafét tog kort men helst kontanter. 

Här syns faktiskt gravfältet i bakgrunden, så nära är det. Fina plantor till salu också.
Retrostuk på hela caféet!
Samma dag som vi var där pågick ett s k power meet i Hässleholm vilket innebar att mängder av bullriga raggarbilar åkte förbi på vägen som ju som sagt bara var några meter ifrån fikabordet. Dock uppvägdes bullret av den mysiga bersån och tillhörande gräsytor. Alltså - är du på väg mot Hässleholm är detta ett fint fikastopp på vägen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Toppendag var ordet, tycker lillasyster, nu på väg hem till Stockholm dit vi förhoppningsvis kommer förr eller senare. Just nu totalstopp på tåget någonstans mellan Alvesta och Nässjö. Tur att det finns roliga minnen från gårdagen att tänka på!