11 april 2014

Odlingssäsongen har börjat!

Odlingssäsongen 2014 har börjat! Idag planterade jag några tomatfrön i briketter och hoppas nu på att de tar sig fint. Än så länge får de stå inomhus i ett soligt söderfönster. Tydligen ska just de här fröna vara av en sort körsbärstomater som passar utmärkt att ha i krukor (stående eller hängande) så de flesta av plantorna kommer nog att få husera på balkongen. Det är ju enklare att hålla koll på vattenförbrukningen där, speciellt om det blir en varm och skön sommar.

Början till körsbärstomater
På balkongen har jordgubbsplantorna överlevt vintern trots att jag bara lät dem vara och staplade lådorna längs husväggen. Likaså har en zinkkruka med äppelmynta överlevt och så smultron- och gräslökskombinationen (ja, det är ju separata plantor men de står tillsammans i ett fat med stenar). Nu planerar jag härnäst att plantera rädisor i ett par krukor, de brukar ju vara snabba med att ge skörd! Några örtkryddor till blir det säkert också.

Skönt att odlingslotten kan lämnas över vintern, det enda som har hänt är att stolarna har vält... 
Imorgon ska jag ta ett ryck på odlingslotten och städa bort gammalt växtskräp. Vi har varit där några gånger under vårvintern och tittat till lotten. Hittills har allt varit som vi lämnade det i oktober. Odlingslådorna behöver nog lite mer jord också och så småningom kommer de att få husera squash, gul- och rödbetor, låga sockerärter och så kanske några gurkplantor. Morötter blir det kanske, men palsternackorna får nog göra uppehåll. En av odlingslådorna innehåller förresten redan övervintrande jordgubbsplantor som verkar må bra. Och sparrisbädden är alltid lika spännande att se utvecklingen i, liksom rabarberplantorna och bärbuskarna...

Kul att det är vår!

Inga kommentarer: