22 mars 2014

Brunch på Fotografiska

För ett par helger sedan var vi i Stockholm och firade min mormors 90-årsdag med prinsesstårta, rosa bubbel och blommor i mängder. Dagen efter vilade vi upp oss med besök och brunch på Fotografiska. Helglyx helt enkelt! 

Upplägget för brunchen som serveras på lördagar och söndagar

Fina scones med ljuvlig lemoncurd och marmelad - hemkokt naturligtvis!
Brunchen var en riktig fullträff. Lagom mycket att välja på, trevlig servis och framförallt väldigt gott! Extra plus i kanten för att råvarorna är ekologiska och närproducerade så långt som möjligt.


Matsalen har stora panoramafönster ut mot vattnet och just den här dagen var det strålande solsken så havet glittrade hur vackert som helst. 

En del av det varma utbudet

Dessertbordet
Inträdet till muséet ingår i brunchpriset. Du får biljetter i vanliga kassan på vägen in och när du är färdig med brunchen (som betalas i restaurangen) är det bara att börja titta på utställningarna. 

Sammanfattningsvis, brunch och besök på Fotografiska var ett väldigt bra sätt att tillbringa en söndagsförmiddag på. Det kostar en del (325 kronor per person + dryck men inträde till muséet ingår som sagt) men vi var väldigt mätta och glada när vi gick därifrån. 


Inga kommentarer: