06 maj 2013

En härlig dag på Österlen

Förra helgen åkte vi på dagsutflykt till Österlen med min familj. Soligt och klarblå himmel var det hela dagen även om det inte var så ofantligt många grader varmt. Vi fick en finfin dag med både goda och kulturella stunder!

Ramslökens tid är nu! Vi plockade en bunt i en skogsdunge utanför Kivik och det fanns massor, faktiskt så långt vi kunde se. Även om bladen liknar liljekonvalj så luktar ramslök mycket karaktäristiskt av vitlök. Blommorna (som inte har kommit ännu) är också helt olika liljekonvaljens.

Att besöka Ales stenar är verkligen att rekommendera, speciellt på en inte så blåsig dag. Utsikten är fantastisk och fåren som betar runt skeppssättningen gör sitt för atmosfären. Nere i hamnen finns både picknickbord och matställen. Slutet på april får nog räknas som lågsäsong så det fanns gott om parkeringsplatser och bara några andra sällskap som tog sig hela vägen upp (tänk på att det är en bra bit att gå på grusväg i en stundtals ganska brant uppförsbacke).


Lunch blev det på Kiviks musteri. Numera har restaurang Äppelhuset lunchbuffé även på helgen med en varmrätt (havtornsmarinerad kyckling när vi var där), goda tillbehör och fräscha sallader. Till maten ingår äppelmust och kaffe men cider och andra drycker finns ju att köpa till. Äppelträden blommade inte ännu men det dröjer nog inte många veckor!

Psst. Passa på att åka till Österlen 4-12 maj när det är matrunda!

Inga kommentarer: