07 april 2013

Nedslag i Kivik med tips på trevliga ställen

När vi åker en tur på Österlen hamnar vi förr eller senare alltid i Kivik. Dels finns det alltid trevliga Kiviks musteri strax utanför, dels finns det andra godbitar inne i själva orten. Vi brukar parkera vid hamnen och sedan promenera omkring. Bra träning för benen är det också för Kivik sprider sig över en ganska brant backe! På vägen är utsikten över havet fantastisk och det finns många fina gatuhus att titta på.

I nederdelen av backen finns såklart hamnen med Buhres fisk som paradnummer. Perfekt lunchställe för fiskälskare! Lite längre upp besöker vi gärna  Lisa Toftts ateljé (roliga och tänkvärda bilder) men tar kanske också en fika på Kiviks lilla råa. I påskhelgen blev det faktiskt utefikapremiär där! Ett bord i solen i lä gjorde susen för vårhumöret tillsammans med riktigt goda och mättande kakor. Dessutom är det ju lite spännande att fika på något "annorlunda" som är tillagat enligt raw food-principen. Caféet är konsekventa: till presskaffet serveras till exempel inte vanlig mjölk utan istället mandelmjölk.
Kiviks lilla råa ligger inte så överraskande nog i Kivik

Första utefikan för i år!
Längst upp i backen, nära huvudvägen, finns Stärkan kvalitetsoutlet som säljer produkter från bland annat Himla, Paradisverkstan och Eva Solo. Butikens utbud gör det värt mödan att traska uppför backen!
Österlen är strålande vackert på vintern! Det här är hamnen i Vitemölla norr om Kivik.

1 kommentar:

Studio Livskraft sa...

Älskar att besöka platser som kankse inte alltid ligger precis vid allfartsvägen, små guldkorn som är värda ett besök.

http://studiolivskraft.blogspot.se/2013/03/planera-sommarsemestern-redan-nu.html