22 mars 2013

Ajvartoppad falukorv med mozzarella

Försök att hitta falukorv med hög kötthalt till den här enkla middagsrätten! Jag botaniserade i korvhyllan och hittade Scans falukorv på svensk rapsgris med 68 % kött. Visst, den är lite dyrare men rapsgrisprodukterna är riktigt goda! Toppa fina falukorven med en rejäl klick ajvar och mozzarella, ugnsbaka med goda grönsaker - kan inte bli fel!


Ajvartoppad falukorv med mozzarella
(4 port)

600 g falukorv med högt köttinnehåll
1 boll mozzarella
Ca 1 dl ajvar (välj själv styrka)
1 squash
1 paprika
1 rödlök
En näve cocktailtomater
Olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Skär snitt i falukorven och lägg i en ugnsfast form. Skär mozzarellan i skivor och fördela i falukorven. Bred några skedar ajvar ovanpå korven. Skär grönsakerna i mindre bitar och fördela bredvid korven i formen. Klicka gärna lite extra ajvar ovanpå grönsakerna. Salta, peppra och skvätt olivolja över. Gratinera i ugnen i ca 20-25 minuter. Basilika är både gott och fint att lägga ovanpå vid servering. Servera med sallad och/eller pasta.

1 kommentar:

Elin Fredriksson sa...

Älskar din blogg =)

Kan rekommendera Jokkmokks korv. Den är supergod, dock lite dyrare men tror den har bland det högsta köttinnehållet av alla falukorvar. MUMS! Den rökta varianten är smaskens att grilla ;)