10 februari 2013

Basic yoghurtpannacotta

Pannacotta är en efterrätt som vi slukar ofta här hemma. På senare tid har jag börjat göra pannacottorna med antingen yoghurt eller gräddfil i utöver grädde. Jag tycker nämligen att den extra lilla syrligheten gör pannacottan så god (och dessutom lite lite nyttigare). Grädde är dock fortfarande huvudbeståndsdelen och gör pannacottan härligt krämig. 

Just den här pannacottan är väldigt neutral i smaken och blir därför extra god med ett smarrigt tillbehör. Den här gången tog jag en körsbärskompott som jag kokade i somras på körsbären från odlingslotten


Yoghurtpannacotta

2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Ca 3 msk flytande honung
1 dl matlagningsyoghurt eller grekisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka under tiden upp grädde och honung och ta sedan av kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Rör sedan ner yoghurten och vaniljsockret. Skölj ur fyra portionsformar med kallt vatten och fördela sedan smeten i dem. Ställ i kylen i några timmar. Stjälp upp pannacottorna och servera med något gott tillbehör, t ex fruktkompott eller färsk frukt/bär. 

Inga kommentarer: