Köttfärslimpa gör jag alldeles för sällan! Jag vet inte varför egentligen, köttfärslimpa är ju både gott och enkelt. Jag gör limpan lite extra saftig genom att dels rulla in riven mozzarella (finns färdig på påse, superenkelt), dels hälla tomatsås över vid servering. Köttfärsen blir lite extra smakrik genom hackade soltorkade tomater och hackad basilika. Gott med pasta till, eller varför inte ugnsrostad potatis?
Mozzarellafylld köttfärslimpa med tomatsås
(ca 5-6 port)
3 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 kg nötfärs
1 gul lök, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, pressade
Ca 6-7 soltorkade tomater, finhackade
1 näve färsk basilika, hackad
1 tsk salt
Peppar
Ca 150 g riven mozzarella
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke, låt stå några minuter. Rör ner övriga ingredienser och blanda till en smet. Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut färsen på ett bakplåtspapper till en rektangel. Strö riven mozzarella över. Rulla ihop på ett nytt bakplåtspapper (använd det undre bakplåtspapperet att rulla med). Peppra lite extra. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.
1 burk krossade tomater
1/2 gul lök, finhackad
Olja till stekning
1 skvätt balsamvinäger
1 grönsaksbuljongtärning
1 lagerblad
Under tiden: gör tomatsåsen genom att fräsa löken lite lätt i olja. Häll därefter i övriga ingredienser och låt sjuda försiktigt medan köttfärslimpan gräddas. Smaka av med salt och peppar. Häll över köttfärslimpan vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar