10 mars 2012

Mjölkchokladmousse med saltlakrits

Marabou lanserade ju en tillfällig smak i sortimentet för ett tag sedan: Marabou Black med smak av saltlakrits. Vi köpte, provsmakade, gillade visserligen men kom på att det nog skulle vara perfekt i en chokladmousse. Och det blev det! En mild mjölkchokladmousse med bitar av saltlakrits - visst låter det gott? Enkelt också!

Gillar du inte saltlakrits så funkar det ju perfekt med vilken smaksatt choklad som helst...


Mjölkchokladmousse med saltlakrits
(3-4 port)

2 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad med smak av saltlakrits
2 äggulor

Vispa grädden ganska hårt. Smält chokladen i en skål över vattenbad, ta sedan av från värmen. Rör ner äggulorna. Blanda ner grädden lite i taget. Fördela i portionsformar och låt stå i kylen i minst en timme men gärna längre. Hyvla eventuellt lite extra choklad ovanpå vid servering. 

Inga kommentarer: