11 mars 2012

Kyckling med mango chutney och currycouscous

Är du som jag och samlar på dig burkar med chutney i olika varianter? Mango chutney, äppelchutney, zucchinichutney... ja, det mesta finns i vår kyl! Då är det här ett recept för dig! Här kan du använda bara mango chutney eller andra smaker som känns rätt tillsammans - och så lite kyckling på det. Perfekt!

Receptet kommer nästan raka vägen från Coops schlagerspecial men funkar ju även utmärkt  när det inte är melodifestivaltider. Servera med extra chutney till och currycouscous.


Kycklingrullader med mango chutney och currycouscous
(4 port)

600 g kycklingfiléer
Ca 1 dl mango chutney (+ mer till servering och såsen)
1 knippe salladslök (eller finhackad purjolök)
Salt, svartpeppar
1 stor pressad vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
Ca 1/2 dl mango chutney (till såsen)
1 1/2 msk kycklingfond

Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingfiléerna i två tunna skivor. Hacka salladslöken fint. Lägg en klick mango chutney och några salladslöksbitar på varje skiva och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven ner på en smord ugnsfast form. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs pressad vitlök försiktigt under omrörning. Häll i crème fraiche, ca 1/2 dl mango chutney och kycklingfond. Koka upp och häll sedan över kycklingen i formen. Sätt i ugnen ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och har fått lite färg. Gör under tiden couscousen.

5 dl kallt vatten
1 msk kycklingfond
4 dl couscous
Olja
Ca 1-2 tsk curry
Salt
Bladpersilja

Blanda kallt vatten och kycklingfond. Lägg couscousen i en skål och häll vattnet över, rör om. Låt stå i ca 10 minuter eller tills vattnet har sugits upp. Hetta upp lite olja i en stekpanna och rör ner couscousen. Krydda med curry och smaka av med salt. Låt couscousen värmas under omrörning. Strö hackad bladpersilja över vid servering.

Servera kycklingen tillsammans med currycouscous och extra mango chutney.

Inga kommentarer: