27 oktober 2011

4 x glögg (och en tjuvstart på glöggsäsongen)

Här hos oss gillar vi glögg. Vi har mycket svårt att hålla oss till 1:a advent som glöggstartdatum. Däremot brukar vi inte dricka det under vår, sommar och höst så när vintern med november i spetsen börjar nalkas blir vi riktigt glöggsugna! Alltså blev vi lyriska igår när ett paket från Kiviks musteri anlände. Kiviks musteri var nämligen vänliga nog att skicka över fyra glöggar som är nyheter för i år.

Glöggen finns som sagt i fyra smaker, och alla har alkoholhalt mellan 0,5 och 2,2 %.Tre av dem ska säljas i butikerna, en på Systemet. Med tanke på att det var en vanlig onsdagskväll passade det ju utmärkt att provsmaka en sådan här lättglögg! Valet föll på den flaska som verkade innehålla minst av "vanlig" glöggsmak - nämligen hallonglögg med kardemumma.

Hur smakade hallonglöggen då? Jo, den smakade varma hallon med touch av kardemumma och en liten touch av glögg. Gott (eftersom jag gillar kombinationen hallon och kardemumma) men lite väl sött för min smak. Kanske lite för lite lik klassisk glögg också.

Vi ser hur som helst fram emot att testa de mer traditionella glöggsmakerna från Kiviks musteri. Tranbärsglöggen har jag höga förväntningar på!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Längtar du också efter julen? Besök då min julblogg! Där kan du nu delta i en utlottning om två biljetter till IKEAS julbord! :) Varmt välkommen in! http://lisasvinterland.blogspot.com