Ännu ett exempel på kakor som är lätta att röra ihop och variera med olika smaker är klassiska syltkakor! Jag bläddrade igenom Rosendals trädgårds bakbok i jakt på inspiration och hittade de här söta syltkyssarna. Den här gången använde jag hallonsylt och hade i lite kardemumma i degen, riktigt god kombination! Annars är det ju bara att leka med olika smakkombinationer.
Syltgrottor
(ca 30 st)
200 g smör
1 dl florsocker
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk malen kardemumma
Till fyllning:
1-2 dl hallonsylt
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop smör, florsocker, potatismjöl, vetemjöl och kardemumma till en smet. Blir den för grynig, ha i en aning vatten eller mjölk också. Rulla små bollar (gör dem inte för stora, kakorna blir mäktiga!), lägg på bakplåtspappersklädd plåt och tryck en liten grop i varje. Fyll kakorna med god sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar