11 juni 2011

Syltkakor med hallon och kardemumma

Ännu ett exempel på kakor som är lätta att röra ihop och variera med olika smaker är klassiska syltkakor! Jag bläddrade igenom Rosendals trädgårds bakbok i jakt på inspiration och hittade de här söta syltkyssarna. Den här gången använde jag hallonsylt och hade i lite kardemumma i degen, riktigt god kombination! Annars är det ju bara att leka med olika smakkombinationer.

Syltgrottor
(ca 30 st)

200 g smör
1 dl florsocker
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk malen kardemumma

Till fyllning:
1-2 dl hallonsylt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop smör, florsocker, potatismjöl, vetemjöl och kardemumma till en smet. Blir den för grynig, ha i en aning vatten eller mjölk också. Rulla små bollar (gör dem inte för stora, kakorna blir mäktiga!), lägg på bakplåtspappersklädd plåt och tryck en liten grop i varje. Fyll kakorna med god sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Inga kommentarer: