Ett hett tips: förvara kakorna i kylen när du har dekorerat dem med choklad. Lägg dem inte på ett kakfat och ställ i solen...
Havrekakor med kanel och choklad
(ca 25 st)
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
150 g smör, rumsvarmt
Till garnering:
Ca 75 g choklad (gärna mörk eller nöt som jag använde)
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, vetemjöl, strösocker, bikarbonat och kanel. Rör ner smöret och blanda till en deg. Forma degen till små kulor (jag använde ett matskedsmått) och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till kulorna lite. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna. Smält chokladen över vattenbad och spritsa över kakorna i ett tjusigt mönster. Låt stelna och förvara i kyl.
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
150 g smör, rumsvarmt
Till garnering:
Ca 75 g choklad (gärna mörk eller nöt som jag använde)
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, vetemjöl, strösocker, bikarbonat och kanel. Rör ner smöret och blanda till en deg. Forma degen till små kulor (jag använde ett matskedsmått) och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till kulorna lite. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna. Smält chokladen över vattenbad och spritsa över kakorna i ett tjusigt mönster. Låt stelna och förvara i kyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar