17 februari 2011

Tobleronetryffel

Hmm, jag glömde nog att publicera det här tipset inför alla hjärtans dag i måndags. Nåja - en chokladtryffel är ju god när som helst. Dock behöver den ju inte nödvändigtvis vara hjärtformad.


Hur som helst, har du choklad över och känner för att göra något gott? Jag hade en massa små toblerone som jag inte kände för att äta som de var. Smält i mikron (rör om då och då) och häll i en skvätt grädde (bara lite, krämen ska vara tjock). Häll ut på bakplåtspappersklädd form till ett lager som är ungefär en halv cm tjockt. Ställ in i kylen och låt stelna. Ta sedan finaste pepparkaksformarna och tryck ut tryfflar. Enkelt, gott och snyggt! (På bilden flashades tryffeln som synes också till med lite florsocker och blev frukostöverraskning till mannen i måndags.)

2 kommentarer:

Rebecca sa...

MUMS MUMS MUMS är ordet!

Mårtenssons kök sa...

Ojojoj, det lät ju smarrigt. Kul att använda toblerone istället för vanlig choklad.

ha en fin helg,
Anki o Håkan