En mycket entusiastisk Elin ledde oss genom vinets historik, tillverkning och kort om några olika druvsorter och vindistrikt. Därefter testade vi tre vita viner, tre röda och ett mousserande dessertvin. Eftersom vinerna kom från olika druvor och olika delar av världen smakade de helt olika och har helt olika användningsområden.
Ett av de vita (och det jag gillade mest) var en gewurztraminer från Alsace: Gustave Lorentz (#5244, 94:-). Vi har druckit det innan här hemma då det passar utmärkt till asiatiskt inspirerad kryddstark mat. Vinet är nämligen lite sött.
Som "godisvin" rekommenderas för övrigt Le donne dei Boschi (#99960, 98:-) som smakar mousserande jordgubbsvin typ. Perfekt i sommar kan jag tänka mig, t ex tillsammans med en hallonsorbet!
Får ni chansen att vara med på en vinprovning - ta den! De som leder provningen är mycket kunniga och svarar gärna på alla frågor. Jag själv skulle gärna vilja gå på en "vin och mat"-kväll som ordnas då och då, eller varför inte "vin och choklad"!
- Posted using BlogPress from my iPhone 4 -
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar