Psst. Soppan som tar upp nästan hela bilden är en jordärtskocks- och potatissoppa - riktigt god den med! Kommer snart!
Polentafocaccia(1 bröd i liten långpannestorlek)
25 g jäst
1/2 msk flingsalt
5 dl ljummet vatten
1 dl polenta
1,1-1,2 l vetemjöl special
Olivolja till pensling
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ordentligt. Låt degen jäsa i övertäckt bunke i ca 45 minuter. Häll sedan ut degen i en bakplåtspappersklädd liten långpanna. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader. Pensla brödet med olivolja och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
25 g jäst
1/2 msk flingsalt
5 dl ljummet vatten
1 dl polenta
1,1-1,2 l vetemjöl special
Olivolja till pensling
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ordentligt. Låt degen jäsa i övertäckt bunke i ca 45 minuter. Häll sedan ut degen i en bakplåtspappersklädd liten långpanna. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader. Pensla brödet med olivolja och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
2 kommentarer:
Jag tror att måtten på mjölet inte stämmer riktigt...låter lite kladdigt att ha 1 dl mjöl till 5 dl vatten:)
Stämmer helt och hållet - ett "d" hade råkat smyga sig in. Tack för tipset, är ändrat nu!
/Helena
Skicka en kommentar