Kalljästa vörtfrallor
(ca 9-10 st)
12,5 g jäst (dvs. 1/4 paket)
3 dl ljummet vatten
1 dl mjölk eller fil (med filen blir frallorna lite syrligare)
1 påse vörtmix
(ca 9-10 st)
12,5 g jäst (dvs. 1/4 paket)
3 dl ljummet vatten
1 dl mjölk eller fil (med filen blir frallorna lite syrligare)
1 påse vörtmix
ca 1 tsk flingsalt (tänk på att vörtmixen också innehåller salt)
1/2 dl brödsirap eller mörk sirap
2 1/2 dl rågmjöl
Ca 6 dl vetemjöl special
1 dl russin
Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt fil/mjölk och övriga ingredienser. Arbeta degen väl i maskin. Tillsätt ev. mer mjöl om så behövs. Täck degbunken med plastfolie och ställ in i kylen över natten. På morgonen, sätt ugnen på 250 grader. Dela försiktigt degen i 9-10 bullar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter (i alla fall i min ugn), känn med sticka. Njut tillsammans med vällagrad ost!
1/2 dl brödsirap eller mörk sirap
2 1/2 dl rågmjöl
Ca 6 dl vetemjöl special
1 dl russin
Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt fil/mjölk och övriga ingredienser. Arbeta degen väl i maskin. Tillsätt ev. mer mjöl om så behövs. Täck degbunken med plastfolie och ställ in i kylen över natten. På morgonen, sätt ugnen på 250 grader. Dela försiktigt degen i 9-10 bullar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter (i alla fall i min ugn), känn med sticka. Njut tillsammans med vällagrad ost!
1 kommentar:
Aldrig tänkt på att göra vörtfrallor! Tack för tipset! Matbloggsvärlden är underbar! Ha nu en härlig första advent!
Skicka en kommentar