01 november 2010

Kaffeglasyr till kladdkaka

Jag gjorde en chokladkaka till efterrätt i helgen - närmare bestämt den här chokladkakan med kaffeglasyr från Coop. Själva kakan smakade gott men var rätt så stabbig, speciellt efter en natt i kylen. Glasyren däremot, den var fantastisk! Ös på den på en vanlig kladdkaka (enligt ditt eget favoritrecept) och du har dig en riktigt smarrig efterrätt!

(Bild? Nej, glasyren är slukad!)

Kaffeglasyr till kladdkaka

50 g smör
1 dl socker (gärna råsocker eller muscovadosocker)
1 dl starkt kaffe
1/2 dl grädde (jag råkade ta 1 dl, gick hur bra som helst)
100 g mörk choklad (jag använde 70 %)

Blanda allt utom chokladen i en kastrull. Låt koka försiktigt i ca 10-15 minuter tills glasyren tjocknat lite. Ta av kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör runt tills chokladen har smält. Använd som glasyr på en riktigt god kladdkaka!

Inga kommentarer: