20 september 2010

Chokladiga chokladkakor

För att lugna nerverna under valdagen i helgen bakade (och åt) jag ett antal mycket chokladiga chokladkakor. Kakorna är enkla att vispa ihop och smakar verkligen mycket choklad! Tänk på att använda en mörk choklad (minst 70 %), allt blir så mycket godare då!


Chokladiga chokladkakor
(ca 15 st)

100 g mörk choklad (70 %)
1 krm vaniljpulver
3 msk kallt kaffe
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
50 g smör (jag tog flytande, smält annars och låt kallna något)
2 1/2 dl råströsocker
2 ägg
En nypa flingsalt
1 dl chocolate chips (mörka)

Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen (kakan) i mindre bitar och smält över vattenbad eller i mikron. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljpulver och salt i en skål. Vispa ihop ägg, smör, råströsocker och kaffe i en annan bunke. Rör i den smälta chokladen. Rör ner mjölblandningen i chokladsmeten. Rör till sist i chocolate chipsen. Fördela på bakplåtspappersklädd plåt, lämna några centimeter mellan kakorna. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Inga kommentarer: