Jag gillar pajer speciellt mycket på sommaren. De är lätta att variera efter vad som finns i kylen och räcker oftast till åtminstone ett par middagar/luncher. Den här pajen är superduperenkel! Smaksatt crème fraiche är en bra livlina för snabba smaksättningar.
Dinkelpaj med kyckling och fetaost
Pajdeg:
100 g smör
1 1/2 dl fullkornsvetemjöl
3/4 dl vetemjöl
Ca 1-2 msk vatten
Pajdeg:
100 g smör
1 1/2 dl fullkornsvetemjöl
3/4 dl vetemjöl
Ca 1-2 msk vatten
Fyllning:
2 medelstora kycklingfiléer
1 gul lök
1 burk smaksatt crème fraiche (jag tog soltorkade tomater och fetaost)
1 msk örtkryddor
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
2 medelstora kycklingfiléer
1 gul lök
1 burk smaksatt crème fraiche (jag tog soltorkade tomater och fetaost)
1 msk örtkryddor
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
Salt, peppar
Ca 75 g fetaost
Mixa ihop pajdegen i matberedare. Tryck ut i en pajform, helst med löstagbara kanter. Sätt ugnen på 200 grader och ställ pajformen i kylen medan ugnen blir varm. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär kycklingen i mindre bitar och stek tillsammans med hackad lök, örtkryddor och lite salt i några minuter tills kycklingen är genomstekt. Blanda crème fraiche, mjölk, ägg, salt och peppar i en skål. Lägg kycklingen och löken i botten på pajformen, häll crème fraicheröran över. Riv fetaosten grovt och strö ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter tills fyllningen har stannat. Låt svalna lite innan servering. Pajen är egentligen ännu godare dagen efter!
Ca 75 g fetaost
Mixa ihop pajdegen i matberedare. Tryck ut i en pajform, helst med löstagbara kanter. Sätt ugnen på 200 grader och ställ pajformen i kylen medan ugnen blir varm. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär kycklingen i mindre bitar och stek tillsammans med hackad lök, örtkryddor och lite salt i några minuter tills kycklingen är genomstekt. Blanda crème fraiche, mjölk, ägg, salt och peppar i en skål. Lägg kycklingen och löken i botten på pajformen, häll crème fraicheröran över. Riv fetaosten grovt och strö ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter tills fyllningen har stannat. Låt svalna lite innan servering. Pajen är egentligen ännu godare dagen efter!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar