Receptet kommer faktiskt nästan rakt av från Kronfågel vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det är de som producerar kycklingfärsen...
Chili con chicken
(ca 3 port med bröd och yoghurt som tillbehör)
350 g kycklingfärs (eller nötfärs)
1 stark korv, t ex chorizo
smör/olja till stekning
1 vitlöksklyfta
1 tetra (500 g) krossade tomater, gärna smaksatta
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
2 tsk chilipulver
1 msk torkade örtkryddor
1 tetra kidneybönor
Stek färsen smulig i lite smör/olja. Hacka korven i mindre bitar och stek med färsen tillsammans med pressad vitlök. Rör ner krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning och kryddor. Låt puttra några minuter, tillsätt därefter bönorna och låt koka upp. Smaka av! Servera genast med bröd och en klick yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar