09 september 2009

Chili con chicken

Det här är ännu en sådan där snabb vardagsrätt som är så bra att ha på lut i bakhuvudet. Lite kycklingfärs (eller vanlig färs fast då blir det ju chili con carne...), en tetra bönor och en tetra krossade tomater - vips, en smakrik, rätt så nyttig men inte så fotogenisk middag! Smaksatta tomater gör ju det hela ännu enklare. Serveras gärna med en klick matlagningsyoghurt (som på bilden) eller kanske en skvätt crème fraiche.

Receptet kommer faktiskt nästan rakt av från Kronfågel vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det är de som producerar kycklingfärsen...

Chili con chicken
(ca 3 port med bröd och yoghurt som tillbehör)

350 g kycklingfärs (eller nötfärs)
1 stark korv, t ex chorizo
smör/olja till stekning
1 vitlöksklyfta
1 tetra (500 g) krossade tomater, gärna smaksatta
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
2 tsk chilipulver
1 msk torkade örtkryddor
1 tetra kidneybönor

Stek färsen smulig i lite smör/olja. Hacka korven i mindre bitar och stek med färsen tillsammans med pressad vitlök. Rör ner krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning och kryddor. Låt puttra några minuter, tillsätt därefter bönorna och låt koka upp. Smaka av! Servera genast med bröd och en klick yoghurt.

Inga kommentarer: