20 mars 2009

Kikärts- och quinoabiffar med vitlöksyoghurt

När jag kokar quinoa brukar jag koka lite extra så att det räcker till ett mål till. Med antingen överbliven quinoa (eller varför inte quinoa) i kylen går de här biffarna snabbt att mixa ihop. Blanda i lite kryddor och så ett ägg som håller ihop smeten och vips, färdigt för stekning! Till biffarna gjorde jag en vitlöksyoghurt med mosad fetaost och så stekta grönsaker med resten av quinoan.


Kikärts- och quinoabiffar
(3 port)

1 burk/tetra kikärtor
2 dl kokt quinoa
1/2 gul lök
1 ägg
1 msk olivolja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen gurkmeja
en nypa chiliflingor
salt, peppar

Vitlöks- och fetaostyoghurt:
2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
50 g fetaost

Till servering: kokt quinoa blandad med stekta wokgrönsaker

Skölj av kikärtorna och låt rinna av. Mixa tillsammans med den gula löken till en finhackad smet som inte behöver vara slät. Rör i quinoan, ägget, olivoljan och kryddorna. Forma till ca 6 biffar och stek i lite olja några minuter på varje sida. Var försiktig vid vändningen eftersom biffarna lätt trillar sönder. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna genast med yoghurtsåsen och grönsaksquinoa.

Inga kommentarer: