09 december 2008

Chokladkaka med touch av glögg

Egentligen är det här en vanlig chokladkaka som blir lite speciell genom att den smaksätts med en slurk glögg. Jag tog vanlig blossaglögg och kunde nog faktiskt ha tagit lite till för smaken är inte direkt påträngande. Var försiktig med gräddningen - kakan är lätt torr om den gräddas för länge. Den ska helt enkelt vara kladdig! Jag hittade receptet på Allt om Mat.


Glöggchokladkaka
(ca 10-12 bitar)

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk glögg

Vispad grädde
Physalis

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull, lägg i chokladen och rör tills den smälter. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna och servera med lite vispad grädde och kanske lite frukt som dekoration!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller i en tävling på min blogg just nu med en riktigt fin julklapp som pris! Kika in för mer info om hur du tävlar! ;-)

Hälsningar,
Jennie
www.kalasgott.blogg.se