Ett litet tips om grönt te som jag fick mig på teprovningen: använd aldrig vatten direkt från vattenkokaren! Vattnet ska vara ca 75-80 grader när teet bryggs, vilket innebär att det kan stå och svalna ca 10 minuter i vattenkokaren. En annan metod är ju att sjuda upp vatten i en kastrull. Eller så kan man ju skaffa sig en vattenkokare med temperaturkontroll...
Skillnaden i temperatur gör verkligen skillnad! Grönt te, oavsett om det är köpt i lösvikt eller på påse, blir lätt beskt om vattnet är för varmt när det hälls på. Testa!
1 kommentar:
Bäst är att inte låta det börja koka, utan ta av vattnet när de första småbubblorna börjar synas på botten, eller kör med en kokare som har termostat...
Dessutom är det vanligt att man brygger grönt te alldeles för länge, många bättre kvaliteter ska bara bryggas i kanske 40 sekunder.
www.gronateimporten.se har många bra gröna teer och även fina oolonger
Ibland är det mysigt när det regnar
Skicka en kommentar