Risotto med citron och timjan
(2-3 port)
en skvätt olivolja
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl arborioris
1 1/2 dl vitt vin
1 buljongtärning (gärna basilika & timjan som jag använde)
kokande vatten
rivet skal av 1/2 citron
några kvistar färsk timjan
några kvistar persilja
1 dl finriven parmesan
Finhacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en panna. Fräs löken och vitlöken i någon minut och tillsätt därefter riset. Rör runt några minuter tills riset är glansigt, tillsätt då vinet och låt det koka in. Häll i 2 dl kokande vatten och lägg i buljongtärningen. Rör om. Låt buljongen koka in och tillsätt ytterligare 2 dl vatten. Rör om kontinuerligt. Fortsätt så tills risotton är krämig och riset mjukt men med en liten kärna. Smaka av med salt och peppar. Hacka de färska örterna och rör i dem i risotton tillsammans med det rivna citronskalet. Riv parmesan och rör ner. Servera genast, t ex tillsammans med fisk av någon sort.
1 kommentar:
Jag älskar risotto!! : D
Skicka en kommentar