25 juni 2008

Penne med broccoli och vitt vin

En snabb liten pastarätt kanske? Enkel och god! Jag utgick ifrån ett av recepten i Hemma hos Johanna men ändrade ingredienser och tillagningsmetod något... som vanligt. Håll uppsikt över broccolin: överkokt broccoli är ingen favorit hos mig i alla fall! Har du ingen torkad chili, använd typ en halv "vanlig" (med kärnorna borttagna).

Penne med broccoli och vitt vin
(3 port)

210 g pasta (gärna penne men annan typ snäckor går också bra)
1 broccolihuvud (ca 250 g)
2 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
2-3 sardellfiléer (2 stora eller 3 lite mindre...)
1 peperoncino (torkad chili) eller 1/2 färsk röd chili, urkärnad
1/2 dl vitt vin
parmesan till servering

Koka upp saltat pastavatten. Dela broccolin i mindre buketter och skär stjälken i tunna skivor. Lägg i pastan och låt koka. När ca 5 minuter återstår av koktiden, lägg i broccolin. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Skiva vitlöken tunt och krossa chilin lätt (alternativt finhacka den färska chilin). Lägg i vitlök, chili och sardeller i stekpannan och sänk värmen till medelhög. Rör runt i oljan tills sardellerna har smält. Häll i vinet och låt koka upp. Låt sjuda medan pastan och broccolin kokar färdigt. Låt pastan och broccolin rinna av i durkslag och häll sedan i stekpannan. Rör om försiktigt men ordentligt. Servera genast med mycket parmesan att riva över!

2 kommentarer:

Anonym sa...

fisk är inte vegetariskt.

Spralligast sa...

Ehmm... hoppsan. Fixat. Sorry...