Alltså kändes det som att det var dags för en mustig gryta med pasta. Örterna på balkongen kommer till god användning här och även en slurk vitt vin, vilket även passade utmärkt att dricka till maten! Receptet kommer ursprungligen från ett gammalt nummer av Allt om Mat.
Kycklinggryta med salvia och rosmarin
(3 port)
2 stora kycklingfiléer
salt, peppar
olivolja till stekning
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1/2-1 röd chili
olivolja till stekning
1 burk hela tomater (400 g)
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
2 stora salviablad eller 4 små (eller 1 1/2 tsk torkad)
1 rosmarinkvist (eller 1 tsk torkad)
ev. persilja eller andra örtkryddor som finns tillgängliga
Hacka vitlök, lök och chili. Fräs i olja i en stor gryta. Tillsätt tomaterna med spad, tomatpuré, vin, buljongtärning och örterna. Låt sjuda. Skär kycklingen i mindre bitar och fräs i lite olivolja i en separat panna. När den är genomstekt, lägg ner den i tomatgrytan och låt koka ca 10 minuter. Koka under tiden pasta. Smaka av grytan med salt och peppar, ev lite honung/socker också efter smak. Servera med lite extra färska örter strödda över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar