06 juni 2008

Bönröra med rostade pitabrödssnibbar

Färgglad kan den här bönröran väl knappast kallas men den är riktigt god och riktigt enkel! Rosta lite pitabröd till så blir det ett perfekt mellanmål eller snack före maten. Ursprungligen är det ett recept från ett gammalt nummer av Laga lätt men jag har förenklat det något.

Bönröra med pitabrödssnibbar
(4-6 port som dipp)

1 burk cannellinibönor i vatten (à 400 g)
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk olivolja
pressad saft av 1/2 citron
salt, peppar (gärna chili explosion)

2 pitabröd

Sätt ugnen på 250 grader. Halvera pitabröden så att de blir två tunna skivor och rosta dem högt upp i ugnen i några minuter. Dela varje skiva i fyra bitar. Kör avrunna bönor, vitlök, olivolja, citronsaft och kryddor i matberedare eller med mixerstav till en slät röra. Blir röran för tjock, tillsätt lite vatten. Smaka av. Strö gärna lite hackade färska örter över röran vid servering!

Inga kommentarer: