09 mars 2008

Pasta med spenat, valnötter och fetaost

Med inspiration från boken Nötter skapades den här enkla pastarätten med spenat, valnötter och fetaost. Många variationsmöjligheter finns - använd t ex getost eller någon typ av mögelost istället för fetaost. Istället för matlagningsgrädde och philadelphiaost - använd crème fraiche. Gott blir det hur som helst.

Pasta med spenat, valnötter och fetaost
(4 port)

4 portioner pasta, gärna fullkornsvarianten
200 g fryst spenat, blad- eller hackad
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl matlagningsgrädde
ev ca 1/2 dl philadelphiaost
100 g fetaost i tärningar
1 dl valnötter

Koka pastan. Rosta valnötterna lätt i en torr stekpanna. Ta upp valnötterna och lägg i den frysta spenaten, låt smälta sakta. Tillsätt ev. någon tesked vatten. Rör i smulad buljongtärning, matlagningsgrädden samt ev. philadelphiaost. Låt koka upp. Lägg därefter i fetaosttärningarna och låt allt bli varmt. Blanda i pastan och strö över valnötter vid servering.

Inga kommentarer: