(Ber om ursäkt för bilden men hur lätt är det att fota linssoppa egentligen...?)
Soppa på gröna linser med garam masala
(4 port)
3 dl gröna linser (250 g)
1 stor gul lök (ca 175 g)
1/2 röd chili
1-2 vitlöksklyftor
olja till stekning
1,2 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 klyfta vitkål (ca 150 g)
1 morot (ca 125 g)
2-3 tsk garam masala
rivet skal av 1/2 citron
Skölj linserna i kallt vatten. Skala och finhacka lök, vitlök och chili, fräs i olja någon minut. Tillsätt linser, vatten, buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter. Strimla vitkålen (gärna med osthyvel) och skala och grovriv moroten. Tillsätt tillsammans med det rivna citronskalet. Låt koka ytterligare 10-15 minuter. Späd med mer vatten om soppan är för tjock. Smaka av med garam masala och ev. salt. Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt och en smula rivet citronskal.
1 kommentar:
Såg väldigt gott ut - för att vara svårfograferad linssoppa! :-)
Skicka en kommentar