Chilimarinerad kyckling med parmesanpolenta och paprikasallad
(3 port)
Kycklingen:
3 kycklingfiléer
chiliflakes, citronsaft, olivolja, salt, peppar, hackad basilika
Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och häll marinadingredienseran över. Låt stå så länge du har tid och ork. Grilla i ugnen i 225 grader tills genomstekta.
Salladen:
2 paprikor, gärna olika färg
1 rödlök, i strimlor
ruccolasallad
machésallad eller annan liten sallad
10 cocktailtomater
1/2 dl pinjenötter
salt, peppar, olivolja, chiliflakes, balsamvinäger
Sätt ugnen på 250 grader grill. Ta bort kärnorna och dela paprikorna i fjärdedelar. Lägg på plåt med skalsidan uppåt. Grilla tills skalet är brunfläckigt. Lägg i plastpåse gärna i kylen tills paprikabitarna är ljumma. Dra då av skalet och strimla paprikaköttet. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Ta upp och ställ åt sidan. Fräs därefter rödlöken i lite smör i stekpannan. Dela cocktailtomaterna i halvor. Blanda samman alla ingredienser till salladen och sprinkla lite olja över. Smaka av med kryddor och vinäger. Servera gärna ljummen.
Polenta
5 dl kokande vatten
1,8 dl polenta
1/2 - 1 tsk salt
2 msk smör
1 dl riven parmesan
Koka upp vattnet i en kastrull. Vispa ner polentan och saltet. Rör i ca 5 minuter tills polentan har en fast konsistens. Rör då ner först smöret, därefter parmesanen. Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar